Mi az SVT ?-Bioinfóban megjelenő cikk

Írásaim - László Erika  volt Svt Tanártársam  írását olvashatod az SVT ről .

Cikk - Bio info magazin - 2008. március

Az alábbi cikk a Bio info magazin 2008. márciusi számában jelent meg, Réti Andrea  interjúja alapján.

Milyen csodálatosnak teremtettünk. Mégis csak kevés ember él szabad, szeretetteli, teljes életet.

Legtöbbünk még azzal sincs tisztában, hogy valójában mit jelentenek számára ezek a fogalmak.

Miért fektetünk több energiát a vágyódás, a megfeleléskényszer, a ragaszkodás és a többi  negatív elképzelés fenntartására? Hogyan csillapíthatnánk zavaros érzelmeink uralmát a tudatunk felett?

A válasz reményében kerestem fel László ErikaSVT (Spirituális Választerápia) tanácsadót.

A konzultációk és tisztítások hatására azt tapasztaltam, hogy könnyebben rálátok a problémáimra, tehát közeledek a megoldásaik felé, nyitottabb és szeretettelibb vagyok, amit a környezetem is hálásan tükröz vissza.

Ez a változás vezetett ahhoz, hogy a kedves olvasóknak is bemutassam az SVT módszerét, lehetőségeit.

BIO INFO: Mit jelent számodra az a kifejezés, hogy spirituális? Mást, mint az, hogy vallásos?

LÁSZLÓ ERIKA: Kifejezetten. Minden vallás alapja a spiritualitás, de a vallásokat emberek irányítják emberi módon. A spiritualitás alapja az egység, a szeretet, a könyörület, az együttérzés.

A vallás alapja az adott vallás tanítása, parancsolatai, pontjai. A spiritualitásnak nincs semmilyen világi szervezete, irányítója, a vallásoknak van.

BIO INFO: Igaz, hogy az SVT alkalmazása által választ kaphatunk arra, hogy mi az ami megakadályozza számunkra a szeretet és teljesség állapotában élést?

L. E .: Nemcsak választ kaphatunk minderre, hanem fel is oldhatjuk ezeket az akadályokat.

Hasonlattal élve, egy hosszú ideje poros, elhagyott házat, ha kitakarítunk, szinte érezhetően felszabadul a sok portól, a tisztaság új energiájával töltődik fel. Az SVT tisztítások után valami nagyon hasonlót érezhetünk, megszabadulunk a sok „lerakódott portól" és „tisztábban" ,szabadabban élhetjük az életünket. Természetesen szükség van arra is, hogy akarjuk a változást és tudatos szinten mindent meg is tegyünk érte.

Viszont az a tapasztalatom, hogy ha az észben tartott tudatos vágyak és a tudat alatti programok között nézeteltérés van, a tudat alatti győz. Ahhoz, hogy a tudatos elménk azokat a pozitív eredményeket teremtse meg, amelyekre vágyunk, meg kell bizonyosodnunk afelől, hogy nincs a szándékainkkal ellentétes hiedelem a tudat alatti elmében. Ez ugyanis képes megakadályozni mindazt a jót, aminek a megvalósításán munkálkodunk. Az SVT célja ennek a tisztítása.

BIO INFO: Mi történik a tanácsadáson?

L: E.: Összpontosítunk, és egy adott módszert alkalmazva felkészülünk a munkára. Ingát, egy táblázatkészletet és egy egyedi kérdés-sorozatot használunk. Az információkat közvetlenül a Felső Éntől, vagyis a Szellemtől, de mondhatjuk úgy is, hogy a kollektív tudatból kapjuk. Az inga a tudat alattiban rejlő információk hatására mozdul meg a tanácsadó kezében és jelzi a válaszokat.

Erre azért van szükség, mert sajnos nem lehet egyszerűen csak feltenni egy kérdést a tudatalattinak, és megkapni rá a válasz a saját hangunkon keresztül. De mivel a tudat alatti elme irányítja az összes automatikus testfunkciót, a test izommozgásain keresztül, tehát ez esetben a kézben tartott inga kilengései alapján meglelhetjük a választ.

Ehhez olyan kérdéseket kell feltenni, amelyekre „igennel" vagy „nemmel", avagy egy szövegre való rámutatással (táblázaton vagy ábrán) lehet felelni. Ha megfelelően következetesek és objektívak vagyunk az inga használatával kapcsolatban, akkor ez a módszer hihetetlenül gyorsan és pontosan képes eljuttatni bennünket a válaszokhoz.

Megvizsgáljuk és azonosítjuk a negatív motivációkat, tehát feltárjuk, hogy melyik mikor és miért alakult ki bennünk, majd pedig tisztítjuk diszharmonikus, és akadályozó hatásaikat az élet bármely területére vonatkozóan.

Mindezek után segítünk az elmét pozitív gondolatokkal „újraprogramozni", hogy lehetősége nyíljon szabadon dönteni a további sorsa felől.

Mert nincs jó és roszz, a gondolkodás teszi azzá. A szeretet az egyetlen mindenható energia, amely körülöttünk áramlik, maximum mi vagyunk azok, akik ettől az energiától elzárjuk magunkat.

Ez is a mi döntésünk, mert élni jól is lehet!

(Elérhetőség: www.laszloerika.hu)






Czakó Éva - 2011 december 10.
 

 

december 10

Ne a félelem miatt légy óvatos, hanem tudatossággal cselekedj

Tanuld meg kezelni az érzelmi állapotodat és a reagálásaidat
bővebben
december 10

Az erős emberek miért vonzzák a nehéz kapcsolatokat?

STYLEMAGAZIN.HU2017.05.30.jelent meg ez a remek cikk VIRÁG KLAUDIAtollából!Nagyon érdekes dolgokról ír, tiszta szívvel ajánlom olvasásra
bővebben
x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting