Kapcsolatok...

Írásaim - A hozzászólásokból úgy vettem észre, hogy a Bölcsen teszed, ha imádod a nőt, valamint a Mit akar a nő? című bejegyzések szinte mindenkit arra késztettek, hogy végiggondolja: mi az, amire vágyik egy szerelmi kapcsolatban, és mi az, amiből nem kér többet.

Elgondolkodtál már azon, vajon miért vonzod be gyakran ugyanazt a típusú embert az életedbe, vagy miért akkor és úgy lett vége a kapcsolataidnak? Idegesítő lehet, amikor fogalmunk sincs arról, hogy egy-egy minta miért nem változik meg, még akkor sem, amikor már felismertük, és nagyon szeretnénk átalakítani. Így az lesz a vége, hogy vagy önmagunkat, vagy a másikat hibáztatjuk, amikor egy kapcsolat véget ér. Nem lenne hasznos, ha megfejthetnénk az emberek közti vonzódás rejtélyét? Amikor megértjük, hogy mi az, ami az embereket bevonzza az életünkbe, és mi az, ami kilöki onnan, lehetővé teszi, hogy megválasszuk, kik azok, akik békésebbé, egészségesebbé, és örömtelibbé teszik az életünket.

Az igazából Szerelem háza táján egy valóban nagyszabású eseményre készülünk, amellyel szeretnénk minden kérdésedre választ adni ahhoz, hogy boldog, harmonikus kapcsolatban élj azzal, akivel kiválasztjátok egymást. Erről hamarosan részletesebben is írok majd.

De ha nem akarsz addig várni - ha olyan tenni vágyás feszít, mint gyakran engem is -, akkor olvass tovább: az alábbi néhány bekezdés jó alapja lehet annak, hogy pontosan olyan életet teremts magadnak, amilyenre szíved legmélyéről vágysz.

A kapcsolatok az élet egyik legnagyobb ajándékaként abban segítenek minket, hogy kibontakoztassuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Bárhogy is nevezed a körülötted lévő embereket - a törzsed, a munkatársaid, a klánod, a közösséged, a családod - szellemi fejlődésünket a legkézzelfoghatóbb módon mindig a kapcsolataink hátráltatják vagy segítik.

Amikor két ember között kipattan a szikra (megvan a kémiai egyezés), vonzódni kezdenek egymáshoz, és kapcsolatba lépnek. E vonzódás nem feltétlenül egy velünk született adottság, és megértése életbevágóan fontos ahhoz, hogy felismerjük, miért éppen azokat az embereket „teremtjük" magunk mellé, akiket.

Először is a vonzás tanult hiedelmeinken alapul. Már az anyaméhben rögzül bennünk néhány, az életre vonatkozó hiedelem. A kondicionálás a születésünk után kezdődik csak el igazán. Akik első éveinkben a legközelebb állnak hozzánk, mintául szolgálnak arra nézve, hogy milyen módon lehet egy kapcsolatot működtetni. Vajon milyen példát láttál a szüleidtől? Ők milyen kapcsolatban voltak

egymással;
a pénzzel;
Istennel;
a többi emberrel;
a barátaikkal;
a hivatásukkal?

A szerelmeinket, a partnereinket, a kollégáinkat, a barátainkat és az ismerőseinket mind az életről alkotott hiedelmeink hívják be az életünkbe vagy lökik ki onnan. A vonzódás gyakran tudattalan hiedelmekből fakad, amelyek működését észre sem vesszük. Hatalmunkban áll felkutatni és megváltoztatni a hiedelmeinket azáltal, hogy a kapcsolatainkat olyanná alakítjuk, hogy támogassák szellemi fejlődésünket.

Minden kapcsolatunk azért jön létre, hogy általa jobb emberekké váljunk. Ha Cupido (vagy Ámor), a szerelem római istene létezne, és nyílvesszője varázslattal lenne átitatva, képes lenne egy pillanat alatt megváltoztatni azon hiedelmeinket, amelyek nem szolgálnak minket. Természetesen kérhetjük a segítségét ebben a folyamatban, de nézzük, mit tehetünk mi magunk.

Jason Nelson, spirituális coach azt javasolja, vezesd magad végig az alábbi 10 lépésen, és máris tisztábban fogsz látni - akár párkapcsolatban élsz, akár egyedül vagy éppen. A folyamatban arra adsz magadnak lehetőséget, hogy átalakítsd a hiedelmeidet, újakat hozz létre, és eszerint éld tovább a mindennapjaidat. Ragadj tehát papírt és ceruzát, majd írd le magadnak, ami az eszedbe jut az alábbiakról.


1. Felelősség

Dönts úgy, hogy felelősséget vállalsz mindazért, amit megteremtesz. Írd le magadnak az alábbi megerősítést: Mindenért, ami velem történik, 100 %-ban én vagyok a felelős. Mégpedig azért, mert - akár tudok róla, akár nem - mindezt már megteremtettem gondolatban.

2. Tükör

A kapcsolatban jelenlévő másik emberre tekints tükörként: a másik azt tükrözi neked vissza, amit meglévő hiedelmeiddel magadhoz vonzol. Írd le az újabb megerősítést: Abbahagyom a másik hibáztatását, mert tisztában vagyok vele, hogy viselkedése az én gondolataimat tükrözi. Mindkettőnknek megbocsátom, hogy rejtett ügyeinket egymásra vetítettük.

3. Hála

Légy hálás az univerzumnak azért, hogy ezen a módon felhívta a figyelmedet arra, hogy éppen mit teremtesz. Írd le az alábbiakat: Köszönöm a társamnak, hogy láthatóvá tette, ami eddig észrevétlenül emésztett.

4. Légzés

Lélegezz mélyeket. Engedj el minden feszültséget, majd fokozatosan csitítsd el az elméd és nyisd meg a szíved. Lazítsd el a tested, hogy összekapcsolódhass belső bölcsességeddel. (Ebben segítségedre lehet a Megbocsátás című cd-n található Belső béke meditáció, melyet ide kattintva meg is hallgathatsz.) Írd le a megerősítést: Az elmém csendes, a szívem nyitva. Elfogadom belső bölcsességem útmutatását.

5. A kihívások listája

Írj egy listát, amiben feljegyzel mindent, amiről úgy érzed, (meglévő, vagy legutóbbi) kapcsolatodban nem szolgálja (vagy nem szolgálta), hogy teljes mértékben kibontakoztasd magad. Mi az, ami zavar? Mi az, ami hiányzik? Mi okoz fájdalmat, vagy bűntudatot, vagy haragot? Mi az, amiből nem akarsz többet?

6. Átalakulás

 

Amit az 5. pontban leírtál, azok a hiedelmeid, amelyek létrehozták a jelenlegi helyzetet. Megmutatják neked, hogy mit nem akarsz a továbbiakban átélni. Ezeket a mondatokat felhasználva most megfogalmazhatod, hogy mit szeretnél e helyett. Írj egy új listát, amelyben az 5. pont minden mondatát úgy alakítod át, hogy azt tükrözze, amire vágysz. Például:

A kedvesem nem törődik velem. -> Nagyon jólesik az a sok törődés, amit a kedvesemtől kapok.

Állandóan veszekszünk. -> Minden fontosat nyugodtan meg tudunk beszélni úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen.

A párom mindig csak kritizál. -> Rengeteg őszinte elismerést kapok a páromtól.

7. Az új kép

Ezzel létrejött egy új kép, és egy új hiedelemrendszer, amellyel új típusú kapcsolatokat vonzol az életedbe, és a meglévők is átalakulnak. Pozitív, jelen idejű állítások formájában egészítsd ki a listádat mindazzal, amit az új képen még látni szeretnél.

8. Bizonyosság

Tudd, hogy most elkezdted átalakítani a kapcsolataidat. Írd le magadnak: Minden kapcsolatom abban segít, hogy kibontakoztassam a lehetőségeimet. Öröm és boldogság a részem.

9. Ünneplés

Vedd észre, és ünnepeld meg, amikor egy-egy új, vágyott minőség megjelenik a kapcsolatodban annak eredményeképpen, hogy átalakítottad a gondolkodásodat. Írd le: Sikerrel járok a boldog, örömteli párkapcsolat megteremtésében. Minden nap van mit ünnepelnem.

10. Tudatosság

Vedd észre azt is, amikor valami olyasmit tapasztalsz, ami nincs összhangban a számodra ideális kapcsolatról alkotott képpel. Ekkor újra vezesd végig magad ezen a 10 lépésen. Írd le a megerősítést: Számomra nagyon fontos, hogy szeretetteli kapcsolatokban éljek. Észreveszem, amikor nem érzem jól magam, és - ha szükséges - újra átalakítom a gondolataimat.

Tíz rendkívül egyszerű lépés, amely elképesztő változásokat hozhat, próbáld ki!

Közben pedig írd meg: milyen hatással voltak rád az olvasottak? Végigcsináltad a 10 lépést? Vagy valamilyen ellenállás ébredt benned? Legyintettél, miközben ezt gondoltad: Nekem erre nincs időm? Az ilyesmi úgysem működik? Adsz-e esélyt magadnak és a szerelemnek azzal, hogy minden lehetőséget megragadsz belső akadályaid eltakarítására? Ha elvégezted a gyakorlatot, milyen érzés volt? Kiderült-e számodra, hogy mit akarsz? Mi jelent meg benned a végére? Béke? Izgatottság? Várakozás?

Átadom a szót neked ...

Czakó Éva - 2010 szeptember 24.
 

 

szeptember 24

Ne a félelem miatt légy óvatos, hanem tudatossággal cselekedj

Tanuld meg kezelni az érzelmi állapotodat és a reagálásaidat
bővebben
szeptember 24

Az erős emberek miért vonzzák a nehéz kapcsolatokat?

STYLEMAGAZIN.HU2017.05.30.jelent meg ez a remek cikk VIRÁG KLAUDIAtollából!Nagyon érdekes dolgokról ír, tiszta szívvel ajánlom olvasásra
bővebben
x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting