Idézet Maharishi Mahesh Yogi-tól

Idézetek - Nem emberi lények vagyunk, akik spirituális élményeken megyünk keresztül, hanem spirituális lények, akik az emberi létezés élményén haladnak át.

Ha ítéleteket alkotunk ennek a pillanatnak bármely aspektusáról is, már nem érzékeljük azt [a maga teljességében]. Az ego mindig azt keresi, hogy mi az, amit kritizálhatna. Ez mindig a múlttal való összehasonlítással jár. A szeretet azonban békésen tekint a világra, és elfogadja azt. Az ego a hiányosságokat és a gyengeségeket keresi. A szeretet az er? jeleit kutatja. Azt nézi, hogy a másik mennyit jutott ez idáig el?re, és nem azt, hogy mennyit kell még mennie. Mily egyszer? dolog mindig szeretni, és mily kimerít? dolog mindig csak hibát találni! Hiszen minden alkalommal, ha hibát látunk, azon kezdünk gondolkodni, hogy mit lehetne ezzel kapcsolatban tenni. A szeretet viszont tudja, soha semmi más nem szükséges, mint még több szeretet.

Mindig az érinti meg legmélyebben a másik embert, amit teljes szívb?l végzünk. Nem a testünk mozgása vagy az elménkben lév? szavak közvetítik a szeretetet. Szeretetünk a szívb?l egyenest a szívbe tart."

Czakó Éva - 2009 november 27.
 

 

x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting