A siker kulcsa személyiségünk fejlődésében rejlik

Írásaim - Németh Mónika, Globális világ


A sikeresség személyiségünk fejlesztésével is növelhető. Nem kell azonban nagy dolgokra gondolni, gyakran a legkézenfekvőbb praktikák a leghatékonyabbak. A The Huffington Post írása ezek közül mutat be néhányat. A legendás motivációs tanácsadó Jim Rohn egyszer azt mondta  "A siker szintje ritkán múlja felül személyiségünk fejlődésének szintjét!" Sokan mégis a munka oltárán áldozzák fel az önfejlesztést, pedig így nem érhető el nagyobb eredmény. A siker kulcsa inkább magunkban és életmódvezetésünkben rejlik. Hal Elrod a The Miracle Morning című könyv szerzője arra vállalkozott, hogy a már meglévő és kipróbált személyiségfejlesztési praktikákat tesztelje vezető üzletembereken. Az eredmény őt magát is meglepte. A leghétköznapibb stratégiák bizonyultak a leghatékonyabbnak. Elrod azonban nem könnyű feladat elé állítja az embert. Azt mondja a lehető legnagyobb siker érdekében nem elég egy-két praktikát alkalmazni, ezért megalkotta életvédelmező programját, amelyben 6 fontos összetevőt kombinál.
Az első a nyugalom Ha meditáció vagy relaxáció segítségével ellazulunk, gyorsabban visszanyerjük nyugalmunkat és sokkal jobban tudunk koncentrálni.
A második a megerősítés Fontos pozitívan gondolni az elérendő célra és fontos tudnod, jó helyen vagy ahhoz hogy eljuss oda.
A harmadik a vizualizáció Csapd be az agyad. Ha vizualizálod, vagyis magadban megjeleníted célod ideális kimenetelét, az agyad azt hiszi máris ott tartasz, ezzel is csökkenthető a befektetett energia. A legfontosabb az adott pillanatra koncentrálni, akkor elvégezni a szükséges munkát ami elengedhetetlen a siker eléréséhez.
A negyedik a testmozgás Növeli a vér-és oxigén áramlását az agyban, erősíti a kognitív funkciókat, a mentális - és érzelmi teljesítményt. Amikre szükséged van a mindennapi csaták megvívásához. Nincs szükség konditeremre sem, manapság az egyik legnépszerűbb mobilos alkalmazás a 7 Minute workout, napi 7 perc befektetéssel biztosítja az elegendő testmozgást.
Az ötödik az olvasás Elrod fontosnak tartja az önsegítő könyvek és cikkek tanulmányozását, azt mondja napi 15 perc ráfordítással mint egy évi 18.200 oldalt lehet olvasni, ami sokat hozzátesz önmagunk fejlesztéséhez. És végül a hatodik a naplóírás Fejleszd önmagad azzal, hogy minden este leírod azt a három dolgot, amiért aznap hálás is lehetsz. A hatos kombináció azonban önmagában nem elég. Ha nem kelsz ki az ágyból reggel, senki nem végzi el helyetted a munkát. Figyelmeztet ezzel a korán kelés fontosságára Elrod. Szerinte vétek lenne halogatni a javaslatot, ezért érdemes reggel elkezdeni őket alkalmazni őket és egész nap élni a segítségükkel. Mivel egyébként is köztudott, hogy a sikeres emberek korán kelnek az ő segítségükkel állította össze azokat az újabb tippeket amelyeket használva gyorsan éberré válhat az ember a legkoraibb órákban is. Nyugodt gondolatokkal kerülj ágyba Mivel az ember ébredés utáni első gondolata ugyanaz, mint az ágyba kerülés pillanatában, ezért érdemes rendszerezned gondolataidat lefekvés előtt. Akár papírra is vetheted őket, logikusan átgondolva mindent. Tedd az ébresztőt a szoba közepére Apró trükk, de ha fel kell kelned az ágyból ahhoz, hogy kikapcsold máris háromszor éberebb leszel, mintha csak egy apró kézmozdulattal tennéd ugyanezt. Kezd a napot egy pohár vízzel Alvás közben dehidratált lesz a test, a reggeli kávé vagy tea pedig csak ront a helyzeten érdemesebb ehelyett egy nagy pohár vízzel indítani, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy rendbe jöjjön a test. A mai világban persze mindenki valamilyen divatos megfejtést szeretne kapni arra vonatkozóan, hogyan élje sikeresen az életét. A nagyok szerint néha azonban a legegyszerűbb dolgok a leghasznosabbak. Elrod hatos kombinációjú életvédelmező modelljének kora reggeli használatával azt érheted el, hogy sokkal lendületesebben indulhat a napod, hogy nagyobb odafigyeléssel és nyugalommal léphess a tettek mezejére. GlobálisVilág | MentorFm adása alapján írta: Németh Mónika 2016.ápr8
Czakó Éva - 2017 április 21.
 

 

április 21

Ne a félelem miatt légy óvatos, hanem tudatossággal cselekedj

Tanuld meg kezelni az érzelmi állapotodat és a reagálásaidat
bővebben
április 21

Az erős emberek miért vonzzák a nehéz kapcsolatokat?

STYLEMAGAZIN.HU2017.05.30.jelent meg ez a remek cikk VIRÁG KLAUDIAtollából!Nagyon érdekes dolgokról ír, tiszta szívvel ajánlom olvasásra
bővebben
x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting