A magyar rovásírás, mint gyógymód

Általános - Jelmagyarázat a magyar rovásírás elemeivel: beszélgetés Sebestyén Csabával


Biztosan már Önök is megfigyelték, hogy időnként más színekhez, formákhoz vonzódnak. S előfordult már, hogy hirtelen erős késztetést éreztek a lakás átrendezésére, és a kialakított új tér rendkívül jó irányba befolyásolta közérzetüket. Nos, a színek, formák, mértani elemek igen nagy hatással vannak ránk, még akkor is, ha nem tudományosan szemléljük. Létezik egy jelgyógyászat elnevezésű gyógymód is, amiről Sebestyén Csaba bioenergetikus, fitoterapeuta, természetgyógyász-festőmővésszel beszélgettünk.

- Az ember ősidők óta használ jeleket, szimbólumokat közérzete és egészsége javítására, védelem céljára, a jószerencse és a boldogság elérésére. Csak gondoljunk az ajurvédikus tudományra, és azon belül is a vasztura, az indiai térrendezésre. Ott jantrá-kat és különféle mandalákat használnak az egészség védelmére, amelyek geometrikus ábrák. 1991-ben 5300 éves emberleletet találtak az Ötztáli Alpokban. A testen jól kivehető párhuzamos vonalak és egyenlőszárú kereszt volt látható. Felmerült a kérdés, hogy ezek vajon gyógyító szándékból, vagy babonából kerültek oda. De Mexikóban az egyik indián törzs még ma is egyenlő szárú kereszteket használ az egészség védelmére, és a nagyobb, pl. 2 méteres keresztek a tér védelmére szolgálnak. Tehát jóformán a világon mindenhol ismerik a szimbólumok gyógyító erejét. A bioenergetikai természetgyógyászati módszernek van egy új, kevésbé ismert ága, az információs energetikai gyógyítás. Ilyen pl. a Körbler-módszer, amit továbbfejlesztve dolgoztam ki saját információs energetikai gyógyító eljárásomat, és elneveztem Rovás-jelmező módszernek. A rovás-jelmező általában egy szimmetrikus jelkör, ami akár 5612 db (típustól függően) 3-6 féle ősi székely-magyar rovásjelet tartalmaz, különféle színekben, sajátos rendszerben. Ez a jelkomplexum képes befolyásolni, energetizálni, harmonizálni a jelmezőn tartózkodó páciens szervezetét. Sokszor már rövid időn belül pozitív fizikai, energetikai, és lelki változásokat okoz a szervezetben és az aurában.

- Hogyan gyógyítanak a jelek

- Erich Körbler a 80-90-es években felismerte a mértani formák, a hangok és a színek fizikai hatásmechanizmusát, és bebizonyította, hogy a mértani formák használatával befolyásolni lehet a szervezet egészségi állapotát. Mire alapozta ezt A káosz-fizika törvényeire. Ez a fizikának azon ága, ami a bonyolult rendszerek működésével foglalkozik. Ilyen pl. a hópihe, vagy a karfiol, ami egy fraktál (töredék) alakzat. A káosz-fizika lényege a gyógyítás szempontjából, hogy minden természeti jelenségre, élő szervezetre jellemző a kaotikus tényező, beleértve az embert is. Az emberi szervezet részben kaotikus, de ugyanakkor nyílt rendszer is. A kaotikus rendszerek rendkívül érzékenyek, és ez az érzékenység az egyik kulcs ahhoz, hogy olyan apró, pici ingerek, mint a színek, mértani formák, vagy hangok döntően képesek befolyásolni az ember egészségét.

- Meg van határozva, hogy milyen szín, forma mely betegségekre hat

- Körbler alkotott ehhez egy vektorrendszert, és kifejlesztett egy eszközt - a bioin-dikátort. Ez egy műanyag vesszőből készült egykarú inga, amivel érzékelni lehet a tér elektromágneses tulajdonságait. Ha ezzel az embert vizsgáljuk, érzékelhetőek általa a szervezet különféle állapotváltozásai, és megmutatja azok fokozatait. Az emberi szervezet maga a műszer, az inga pedig a mutató. Jelzi az egészség fázisokat, a szervezet számára kedvezőtlen, ártó hatásokat, és az elviselhetetlen, nagyon ártó hatásokat is.

- Ha megvan az állapotfelmérés, jöhet a gyógyítás. Hogy jön képbe a magyar rovásírás

- A bioindikátor mozgásához tartozik egy-egy gyógyító jel. Kezdve az egy db vízszintes vonaltól, a 8-9 vízszintes vonalig. Ezek felületi gyógyító jelek, de vannak mélyebben, erősebben gyógyítók is. Más jelek kombinációjából Körbler alkotott egy átalakító és egy energetizáló lepedőt. Tehát csoportosította a jeleket. És itt jön a magyar rovásírás! Motoszkált a fejemben az, hogy ha csoportosítom az alkalmas rovásjeleket, befolyásolja-e és ha igen,milyen mértékben a szervezet állapotát. Körbler rendszerében a gyógyuláshoz magára a testre, vagy egy fényképre rajzolunk jeleket. Azonban nem mindenki tűri a testén a rajzolást. Ezért is kerestem más eljárást. Emellett a Körbler- módszerben általában pontos mérésekre van szükség a jelek használatához, az én módszeremben pedig az önkezeléshez nincs szükség sem mérésre, sem bioindikátorra, így a rovásírás egy kézenfekvő megoldás volt... Mi vezetett ide Bár festőművészként képeimen bonyolultabb téri és szimbolikus formaábrázolást valósítok meg, itt az egyszerűség, és a rajzolhatóság volt a fő szempont. Bármilyen mértani forma befolyásolja a szervezet állapotát, ami a rovásírás jeleikre is igaz.

- Csak magukat a jeleket használja, vagy rovásírással írt szavakat is

- Távolabbi terveimben szerepel szavak használata, jelenleg - eltekintve a hangzástól - csak a mértani formákat, vagyis az írásjeleket használom. Ezek közül is az l-t, az s-t, és az n-t. Három hangból alkottam meg egy 12 jelből álló jelcsoportot, így született egy alapjel, amit később bővítettem. Folyamatosan fejlesztem ezt a módszert, van ami ötezer, van, ami ötvenegyezer jelből áll. Az alapjel tartós használatra alkalmas, tehát órákig, akár napokig is lehet használni. De sikerült megalkotni olyan jelcsoportokat is, melyek csak rövid idejű behatásra használhatók, mert annyira erős hatásúak. A fejlesztés két irányban folyik. Az egyik a rovásírás elemszámainak emelése, a másik pedig a szerkezet (forma) képzés.

- Hogyan használjuk

- Mint mondtam, nem rajzolok a testre, hanem egyszerűen egy személyes információhordozót alkalmazok, ami lehet akár egy névcédula is. A beteg leírja a saját nevét egy kis cédulára, amit ráhelyezünk a jelmezőre. De ez az információhordozó lehet egy körömdarab, egy vércsepp, vagy egy hajtincs is. A tartós használatú jelek közül több tíz, több száz méter hatótávolságúak is vannak. Igen mély a hatásuk, úgy, hogy egyáltalán nem is kell használni névcédulát. Ez már kimeríti a távgyógyítás fogalmát, ami az ötödik mező révén történik. A mértani formák gyógyító hatásáról és a Körbler-féle Új Homeopátiáról (információs gyógyításról) olvasható egy tanulmány világhírű tudósunk, László Ervin „Kozmikus kapcsolatok" című könyvében. A „Gyógyítás az ötödik mező révén" című fejezetből többet is megtudhat az érdeklődő erről a témáról.

- Tehát ön ráteszi a hajtincsemet, és nem kell, hogy egymás mellett legyünk, mégis gyógyít.

- Valakinek elég, ha nézi, vagy megérinti, de jobbára névcédulával, vagy személyes információhordozóval történik a dolog, mert akkor még mélyebb a hatása.

- Milyen betegségeket lehet így gyógyítani

- A cél legfőképpen az energiarendszer, az aura befolyásolása, egyensúlyának megteremtése, az energiaszint emelése, a közérzet javítása - az öngyógyító folyamatok támogatása. Jelentősen egyensúlyba hozhatja a csakrákat. Az akupunktúrás pontok közti energiaáramlást is szabályozza. Sőt a rövid használati jelmezők tüneti szinten is segítenek, az erős fájdalmakat is képesek mérsékelni. De krónikus, sőt daganatos problémákban is segít, más természetes gyógymódok együttes használatával!

- Mit jelent a rövid használata

- Ez van, akinek pár perc, de lehet egy óra is, és mindig személyre szabott. Mindenkinél másképp hat, nincs általános szabály. Én saját magamon mindent külön-külön teszteltem, volt, amit évekig is... én vagyok az első számú „kísérleti nyúl". Meggyőződtem ezeknek a jeleknek a mély, intenzív hatásáról. Először nem tudtam, hogy mit mennyi ideig használhatok, tehát egy próba-szerencse út volt. Volt, hogy kiderült pl. egy jelcsoport 65 óráig hat, és utána megfordul a hatása. Olyan mértékű túltöltést okoz, ami nagyon erős fájdalomban is megnyilvánulhat. Nagy odafigyelést kíván ez a módszer, minden jelet csak egy bizonyos ideig lehet használni.

- Elképzelhető így az öngyógyítás?

- Megtanítom az önkezelést, de mindig felhívom rá a figyelmet, hogy ez a komplex öngyógyításnak csak egy része. Önálló terápiaként - néhány kivételtől eltekintve - a jelgyógyászatot nem igazán érdemes használni, mert a test, a lélek és a szellem gyógyításában ez a módszer csak egy része lehet az öngyógyító programnak. Ha szükséges, részletes táplálkozás- és gyógynövény tesztet csinálok, ha lelki probléma áll fenn, akkor Bach-virágterápiát is alkalmazok. A holisztikus szemlélet híve vagyok, és ezt ajánlom mindenkinek. A Rovás jelmező módszer csak egy a sokféle gyógymód közül. A rovásjelek használatával nem emberekhez kötött, objektív - folyamatosan keletkező, működő jótékony - építő típusú energiák áradásáról van szó. Használjuk ezeket egészségünk javítására, megóvására!

Parillák Gabi


Biztosan már Önök is megfigyelték, hogy időnként más színekhez, formákhoz vonzódnak. S előfordult már, hogy hirtelen erős késztetést éreztek a lakás átrendezésére, és a kialakított új tér rendkívül jó irányba befolyásolta közérzetüket. Nos, a színek, formák, mértani elemek igen nagy hatással vannak ránk, még akkor is, ha nem tudományosan szemléljük. Létezik egy jelgyógyászat elnevezésű gyógymód is, amiről Sebestyén Csaba bioenergetikus, fitoterapeuta, természetgyógyász-festőmővésszel beszélgettünk.

- Az ember ősidők óta használ jeleket, szimbólumokat közérzete és egészsége javítására, védelem céljára, a jószerencse és a boldogság elérésére. Csak gondoljunk az ajurvédikus tudományra, és azon belül is a vasztura, az indiai térrendezésre. Ott jantrá-kat és különféle mandalákat használnak az egészség védelmére, amelyek geometrikus ábrák. 1991-ben 5300 éves emberleletet találtak az Ötztáli Alpokban. A testen jól kivehető párhuzamos vonalak és egyenlőszárú kereszt volt látható. Felmerült a kérdés, hogy ezek vajon gyógyító szándékból, vagy babonából kerültek oda. De Mexikóban az egyik indián törzs még ma is egyenlő szárú kereszteket használ az egészség védelmére, és a nagyobb, pl. 2 méteres keresztek a tér védelmére szolgálnak. Tehát jóformán a világon mindenhol ismerik a szimbólumok gyógyító erejét. A bioenergetikai természetgyógyászati módszernek van egy új, kevésbé ismert ága, az információs energetikai gyógyítás. Ilyen pl. a Körbler-módszer, amit továbbfejlesztve dolgoztam ki saját információs energetikai gyógyító eljárásomat, és elneveztem Rovás-jelmező módszernek. A rovás-jelmező általában egy szimmetrikus jelkör, ami akár 5612 db (típustól függően) 3-6 féle ősi székely-magyar rovásjelet tartalmaz, különféle színekben, sajátos rendszerben. Ez a jelkomplexum képes befolyásolni, energetizálni, harmonizálni a jelmezőn tartózkodó páciens szervezetét. Sokszor már rövid időn belül pozitív fizikai, energetikai, és lelki változásokat okoz a szervezetben és az aurában.

- Hogyan gyógyítanak a jelek

- Erich Körbler a 80-90-es években felismerte a mértani formák, a hangok és a színek fizikai hatásmechanizmusát, és bebizonyította, hogy a mértani formák használatával befolyásolni lehet a szervezet egészségi állapotát. Mire alapozta ezt A káosz-fizika törvényeire. Ez a fizikának azon ága, ami a bonyolult rendszerek működésével foglalkozik. Ilyen pl. a hópihe, vagy a karfiol, ami egy fraktál (töredék) alakzat. A káosz-fizika lényege a gyógyítás szempontjából, hogy minden természeti jelenségre, élő szervezetre jellemző a kaotikus tényező, beleértve az embert is. Az emberi szervezet részben kaotikus, de ugyanakkor nyílt rendszer is. A kaotikus rendszerek rendkívül érzékenyek, és ez az érzékenység az egyik kulcs ahhoz, hogy olyan apró, pici ingerek, mint a színek, mértani formák, vagy hangok döntően képesek befolyásolni az ember egészségét.

- Meg van határozva, hogy milyen szín, forma mely betegségekre hat

- Körbler alkotott ehhez egy vektorrendszert, és kifejlesztett egy eszközt - a bioin-dikátort. Ez egy műanyag vesszőből készült egykarú inga, amivel érzékelni lehet a tér elektromágneses tulajdonságait. Ha ezzel az embert vizsgáljuk, érzékelhetőek általa a szervezet különféle állapotváltozásai, és megmutatja azok fokozatait. Az emberi szervezet maga a műszer, az inga pedig a mutató. Jelzi az egészség fázisokat, a szervezet számára kedvezőtlen, ártó hatásokat, és az elviselhetetlen, nagyon ártó hatásokat is.

- Ha megvan az állapotfelmérés, jöhet a gyógyítás. Hogy jön képbe a magyar rovásírás

- A bioindikátor mozgásához tartozik egy-egy gyógyító jel. Kezdve az egy db vízszintes vonaltól, a 8-9 vízszintes vonalig. Ezek felületi gyógyító jelek, de vannak mélyebben, erősebben gyógyítók is. Más jelek kombinációjából Körbler alkotott egy átalakító és egy energetizáló lepedőt. Tehát csoportosította a jeleket. És itt jön a magyar rovásírás! Motoszkált a fejemben az, hogy ha csoportosítom az alkalmas rovásjeleket, befolyásolja-e és ha igen,milyen mértékben a szervezet állapotát. Körbler rendszerében a gyógyuláshoz magára a testre, vagy egy fényképre rajzolunk jeleket. Azonban nem mindenki tűri a testén a rajzolást. Ezért is kerestem más eljárást. Emellett a Körbler- módszerben általában pontos mérésekre van szükség a jelek használatához, az én módszeremben pedig az önkezeléshez nincs szükség sem mérésre, sem bioindikátorra, így a rovásírás egy kézenfekvő megoldás volt... Mi vezetett ide Bár festőművészként képeimen bonyolultabb téri és szimbolikus formaábrázolást valósítok meg, itt az egyszerűség, és a rajzolhatóság volt a fő szempont. Bármilyen mértani forma befolyásolja a szervezet állapotát, ami a rovásírás jeleikre is igaz.

- Csak magukat a jeleket használja, vagy rovásírással írt szavakat is

- Távolabbi terveimben szerepel szavak használata, jelenleg - eltekintve a hangzástól - csak a mértani formákat, vagyis az írásjeleket használom. Ezek közül is az l-t, az s-t, és az n-t. Három hangból alkottam meg egy 12 jelből álló jelcsoportot, így született egy alapjel, amit később bővítettem. Folyamatosan fejlesztem ezt a módszert, van ami ötezer, van, ami ötvenegyezer jelből áll. Az alapjel tartós használatra alkalmas, tehát órákig, akár napokig is lehet használni. De sikerült megalkotni olyan jelcsoportokat is, melyek csak rövid idejű behatásra használhatók, mert annyira erős hatásúak. A fejlesztés két irányban folyik. Az egyik a rovásírás elemszámainak emelése, a másik pedig a szerkezet (forma) képzés.

- Hogyan használjuk

- Mint mondtam, nem rajzolok a testre, hanem egyszerűen egy személyes információhordozót alkalmazok, ami lehet akár egy névcédula is. A beteg leírja a saját nevét egy kis cédulára, amit ráhelyezünk a jelmezőre. De ez az információhordozó lehet egy körömdarab, egy vércsepp, vagy egy hajtincs is. A tartós használatú jelek közül több tíz, több száz méter hatótávolságúak is vannak. Igen mély a hatásuk, úgy, hogy egyáltalán nem is kell használni névcédulát. Ez már kimeríti a távgyógyítás fogalmát, ami az ötödik mező révén történik. A mértani formák gyógyító hatásáról és a Körbler-féle Új Homeopátiáról (információs gyógyításról) olvasható egy tanulmány világhírű tudósunk, László Ervin „Kozmikus kapcsolatok" című könyvében. A „Gyógyítás az ötödik mező révén" című fejezetből többet is megtudhat az érdeklődő erről a témáról.

- Tehát ön ráteszi a hajtincsemet, és nem kell, hogy egymás mellett legyünk, mégis gyógyít.

- Valakinek elég, ha nézi, vagy megérinti, de jobbára névcédulával, vagy személyes információhordozóval történik a dolog, mert akkor még mélyebb a hatása.

- Milyen betegségeket lehet így gyógyítani

- A cél legfőképpen az energiarendszer, az aura befolyásolása, egyensúlyának megteremtése, az energiaszint emelése, a közérzet javítása - az öngyógyító folyamatok támogatása. Jelentősen egyensúlyba hozhatja a csakrákat. Az akupunktúrás pontok közti energiaáramlást is szabályozza. Sőt a rövid használati jelmezők tüneti szinten is segítenek, az erős fájdalmakat is képesek mérsékelni. De krónikus, sőt daganatos problémákban is segít, más természetes gyógymódok együttes használatával!

- Mit jelent a rövid használata

- Ez van, akinek pár perc, de lehet egy óra is, és mindig személyre szabott. Mindenkinél másképp hat, nincs általános szabály. Én saját magamon mindent külön-külön teszteltem, volt, amit évekig is... én vagyok az első számú „kísérleti nyúl". Meggyőződtem ezeknek a jeleknek a mély, intenzív hatásáról. Először nem tudtam, hogy mit mennyi ideig használhatok, tehát egy próba-szerencse út volt. Volt, hogy kiderült pl. egy jelcsoport 65 óráig hat, és utána megfordul a hatása. Olyan mértékű túltöltést okoz, ami nagyon erős fájdalomban is megnyilvánulhat. Nagy odafigyelést kíván ez a módszer, minden jelet csak egy bizonyos ideig lehet használni.

- Elképzelhető így az öngyógyítás?

- Megtanítom az önkezelést, de mindig felhívom rá a figyelmet, hogy ez a komplex öngyógyításnak csak egy része. Önálló terápiaként - néhány kivételtől eltekintve - a jelgyógyászatot nem igazán érdemes használni, mert a test, a lélek és a szellem gyógyításában ez a módszer csak egy része lehet az öngyógyító programnak. Ha szükséges, részletes táplálkozás- és gyógynövény tesztet csinálok, ha lelki probléma áll fenn, akkor Bach-virágterápiát is alkalmazok. A holisztikus szemlélet híve vagyok, és ezt ajánlom mindenkinek. A Rovás jelmező módszer csak egy a sokféle gyógymód közül. A rovásjelek használatával nem emberekhez kötött, objektív - folyamatosan keletkező, működő jótékony - építő típusú energiák áradásáról van szó. Használjuk ezeket egészségünk javítására, megóvására!

Parillák Gabi

Czakó Éva - 2012 március 03.
 

 

március 03

Áremelés 2024. Januártól

EMELKEDIK az Alap, Haladó, Áttekintés kurzus ÁRA !
bővebben
március 03

Parcelsus azt tanította

A betegségeknek sokféle oka van, de ezek mind visszavezethetők egy fő okra: arra, hogy az ember nem él összhangban a természeti törvényekkel, hogy nem követi a Lelkét, és ezért eltér attól az úttól, amit a Lelke mutat számára.A betegség ennek a diszharmóniának a következménye.
bővebben
x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting