A legtöbb nő megéli ezt a kettősséget a kapcsolatában

Írásaim - Akkor vonatkozik rád ez az írás, ha ezt tapasztalod: Sugárzol, árad belőled az élet. A szemeid huncutul mosolyra fakasztanak másokat - a...


Akkor vonatkozik rád ez az írás, ha ezt tapasztalod: Sugárzol, árad belőled az élet. A szemeid huncutul mosolyra fakasztanak másokat - a férfiakat is! Van benned egy titokzatos tűz, ami fel is tüzeli a férfit. Talán szexuális energia az, ami így belőled árad. A férfiak vonzódnak hozzád, meg akarnak fejteni, jól érzik magukat a közeledben, de amint a kapcsolat komolyabb irányt vehetne... a választott férfi egyre tétovábbá válik, egyre inkább eltünedezik. Olyan, minta jönne is, meg nem is: egyszer tetterős és magabiztos, máskor pedig bizonytalan és féltékeny. Azt tapasztalod, hogy mire révbe érhetnél egy férfi mellett, belecsöppensz egy irreális, kérdőjelekkel teli csiki-csuki kapcsolatba, ahol hol türelmetlenül várakozni kényszerülsz, hol pedig a végzet-asszonyaként szenvedélytől felforrosítva vonzod a férfit. Atyaég! Vajon miért vonzol olyan férfit, aki jönne is, meg nem is?
Hogy lehet, hogy egyszer megőrül érted, máskor pedig napokig a színét se látod?
Ha ez többször - kapcsolatról kapcsolatra ismétlődik - felmerülhet benned a kérdés: Te váltod ki ezt a férfiakból? Vagy minden férfi ilyen lett az idők során? Te vonzod az ilyen bátor-bátortalan kettősöket?  Fejtsük meg! :)   Amikor többedjére előfordul a fenti eset, és valóban felfedezni véled önmagad ebben a kis leírásban, akkor érdemes a tükröt keresned... Ahogyan ugyanis a férfival való kapcsolatodat megéled, ahogyan azt látod és ahogyan arról gondolkodsz, az mind benned van. Te vonzod és Te ijeszted (nem szándékosan) el a férfit, vagyis van benned egy olyan - a férfi számára nehezen megfejthető és megfogalmazható - kettősség, amivel először NEKED kell önmagadban békét kötnöd. Ez a kettősség sok-sok nőben jelen van, de egy részük ezt békében tudja áramoltatni és használni magában. Aki ebben békés összhangot teremt, azt nem frusztrálják a kapcsolatai.
Téged is csupán addig fognak, míg nem érzed meg magadban e kettő dolog áldásosságát... 2 dolog, ami látszólag egymásnak ellent mond benned:
  1. Vágysz egy komoly kapcsolatra. Épp olyan rendes, tartós, kiszámítható, átlátható, stabil, biztonságos kapcsolatra, ahogyan azt pici lány korodtól tanították neked. Vágysz egy férfire, aki hosszan, talán életed végéig partner és társ lehet ebben. Ebben a kiszámíthatóságban benne van a nagy nyugalom, a csendes béke, egyfajta meglassúsodottság. El is tudod képzelni önmagad, ahogyan serényen háziasszonyka és aztán anyuka leszel, és ahogyan vidám egységben és harmónikus tompaságban beleöregszel a párod karjaiba... Ott van benned ez a föld-vonal, ez a stabil biztonságra törekvés, és ennek az igénye a társadalmi normák nyomán.
  2. Ugyanakkor ott van benned egy másik vonal is: egy tűz, egy szenvedélyes pörgés, egy lázadás, egy lángolás, egy hirtelenség, egy belső hajtóerő a folytonos újulásra. Egy olyan élénk lelkesedés, ami nem csak téged magadat ragad el és meg, hanem a körötted élőket is. Ez az az tűz és szenvedély, ami miatt nyitott vagy, ami hajt, ami szabadságot ad, és ami örökös mozgásban tart. Nehéz ezzel a tűzzel és szabadsággal lépést tartani - neked is magadban - hát még azoknak, akikre folyamatosan hatással vagy.
Te vagy az a nő, akiben ott a szenvedély és a nyugalom váltakozva. Ott a láng és ott a hamu. Ott a szikra, de ott a stabil folyam is. Aki időnként 2 lábban a földön áll, máskor egy hirtelen ötletből szárnyakat növeszt és elrugaszkodik. Ez nagyon klassz! Ez egy áldás, ez egy jó-ság benned! Köss békét abban azzal, hogy ez így van, és ne hadakozz magaddal emiatt. Amíg ugyanis nem látod ezt és nem éled örömmel, hogy te e kettőre is érett és képes vagy, addig a kapcsolataidban is a hajcihőt éled:
  1. Az a férfi, aki a tüzedet látja - aki a pörgést, a szabadságot fedezi fel benned - és ehhez vonzódik, az nem gondolkodik kötöttségben ő maga sem...ezért vele kapcsolatban azt fogod tapasztalni, hogy nem tudod a stabilitásra és biztonságos, tartós, kiszámítható kapcsolatra vonatkozó igényedet megélni.
  2. Az a férfi pedig, aki a stabil nőt látja, aki kiszámítható, akivel lehet tervezni... az gyakran unalmassá válik a szemedben. Nem lesz elég neked a változás, nem lesz elég a lendület, nem lesz elég tered a szabadságodat élned.
Talán nem kell választanod a biztonságos állóvíz és a szenvedélyes, változékony kapcsolat között... ...Ha elfogadod magadban ezt a két NŐ-t, aki vagy, és megtanulod élvezni - vagyis mindezt a helyükön kezeled magadban, akkor nem kell 2 életet élned. Akkor, ha a tűz és a stabilitás benned kéz a kézben jár, akkor talán egy férfiban - egy férfi mellett is - jól megélheted majd. Hogyan kössön benned békét a 2 oldalad?
  1. Először is fedezd fel magadban, ha így van! :)
  2. Örülj neki, hogy a dolgokat 2 féleképpen is meg tudod élni!
  3. Figyeld meg önmagad, hogy milyen helyzetekben segít át a tüzed a nehézségeken és milyen helyzetekben veszed hasznát a kiszámítható stabilitásodnak!
  4. Eztán kezdd el megfigyelni mindezt keresztben is magadban: vagyis, milyen haszna lehet a nagy kiszámíthatóságban és lassú tervezettségben annak, hogy tudsz élni, hogy tudsz nyitni, lelkesedni? Hogyan tud teremteni a TŰZ benned a stabilitásban? ... és figyeld meg, hogy hogyan jelenik meg benned a stabil nyugalom, amikor épp pörgés van, lángolás, lelkesedés: vagyis hogyan tud a lelkesedésben hasznos lenni a nyugodt stabil tervező készséged?
Amikor felfedezed mindezt önmagadban - az ELŐNYEIVEL együtt, akkor könnyen beláthatod, hogy nem véletlenül kaptad ezt a kettősséget! Azért kaptad ugyanis, hogy élj vele! Használd ki, fordítsd előnyödre, hogy képes vagy mind a két vonalra!
  • Lehet belőled egy olyan társ a párkapcsolatában, aki mellett kiszámíthatóan stabil ugyan az élet, de picit sem unalmas, mert a tüzed és nyitottságod újabb és újabb élményeket teremt. Ugyanakkor hosszú távú terveiteken stabilan lépdelve előre, mindig ki tudtok találni újabb és újabb ötleteket.
  • Lehet, hogy épp e kettősség segít abban, hogy ne ragaszkodj olyan dolgokhoz, amikhez nem kell, és könnyen lecseréld azokat úgy, hogy a stabilitást szolgálhasd.
  • Lehet, hogy ez a kettősség segít hozzá ahhoz, hogy nagyon könnyen ismerkedj, barátkozz, létesíts üzleti kapcsolatokat, miközben szép erős kézzel egyengeted az utadat a terveknek megfelelően.
  • Lehet, hogy otthon a kapcsolatodban a stabilitást fogod élni, de a munkádban a pörgést, a szenvedéllyel alkotást, vagy a hobbidban éled meg a tüzet: tánc, fitness, vagy extrém sportok formájában gyűjtve mindig újabb és újabb lendületet.
  • Lehet belőled egy nagyon nagyon finoman és kiszámíthatóan gondoskodó anya, akivel a gyerek nagyon sok önfeledt, játékos, kreatív és spontán pillanatot megélhet...
Fedezd fel magadban a kettősséget és ne akard elnyomni, hanem élvezd, hogy ilyen vagy! Találd ki, hogy hol, hogyan és miben veheted a legtöbb hasznát annak, hogy ez mind így benned van! Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Női és férfi energiák...

TündérSzív március 6.
Czakó Éva - 2017 március 16.
 

 

március 16

Ne a félelem miatt légy óvatos, hanem tudatossággal cselekedj

Tanuld meg kezelni az érzelmi állapotodat és a reagálásaidat
bővebben
március 16

Az erős emberek miért vonzzák a nehéz kapcsolatokat?

STYLEMAGAZIN.HU2017.05.30.jelent meg ez a remek cikk VIRÁG KLAUDIAtollából!Nagyon érdekes dolgokról ír, tiszta szívvel ajánlom olvasásra
bővebben
x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting