A féltékenység

Általános - Amint megértik az emberek, miben gyökerezik féltékenységük, valamint azt, hogy mit kapnak attól, ha ragaszkodnak hozzá, máris a gyógyulás útjára lépnek.

A kora gyermekkori emlékek, traumák, veszteségek –többnyire tudattalanul- erőteljesen befolyásolják, milyennek éli meg valaki a világot, hogyan reagál rá. A gyermekkori élményeknek ezeken keresztül nagy hatással vannak a társválasztásra is. A legtöbb ember olyan társat választ, aki leginkább betölti a gyermekkorban betöltetlen érzelmi hiányokat, azaz olyan partnert választ, akinek az énje valamely elfojtott részét hordozza magában. Például az a férfi, akinek el kellett fojtania érzelmeit, érzelmes feleséget választ, akinek hasonló okokból viszont logikusságát kellett magában zárnia. A partnerek közt idővel adódó különböző konfliktusok, így a féltékenység is, belső konfliktusok újrateremtéséből származhatnak. Egyéni terápiában a terapeuta hozzásegíti a féltékenységben szenvedő pacienst féltékenysége rejtett okainak a megismeréséhez, ha megvilágítja, hogy hogyan függnek össze a múltban átéltek a jelen gondokkal. Amint megértik az emberek, miben gyökerezik féltékenységük, valamint azt, hogy mit kapnak attól, ha ragaszkodnak hozzá, máris a gyógyulás útjára lépnek.

Forrás : https://onlinepszichologus.net/blog/hogyan-kuzdheto-le-a-feltekenyseg/ 

Fanni - 2022 augusztus 01.
 

 

augusztus 01

Parcelsus azt tanította

A betegségeknek sokféle oka van, de ezek mind visszavezethetők egy fő okra: arra, hogy az ember nem él összhangban a természeti törvényekkel, hogy nem követi a Lelkét, és ezért eltér attól az úttól, amit a Lelke mutat számára.A betegség ennek a diszharmóniának a következménye.
bővebben
augusztus 01

Életed legnagyobb hőse Te vagy!

Aki nyer0,vagy veszít, de nem adja fel!
bővebben
x
Kérdésed van?

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzám bizalommal!
+36.20.480.5322

evasvt@gmail.com


Hívj most! Email küldése Messenger üzenet Skype hívás Zoom meeting